Fék javítás Kaposvár és környéke

Ahhoz, hogy a járművünkkel biztonságosan közlekedhessünk, alapfeltétel, hogy megfelelő legyen a fékhatás. Egy első tárcsa élettartama hozzávetőlegesen maximum 100.000 kilométer, míg a fékbetétet ennél is gyakrabban szükséges cserélni. Ezzel szemben egy hátsó féktárcsa akár 160.000 kilométert is kibír, persze ez nagyban függ a típusától is. A karbantartásra egy idő után tehát minden gépjármű esetén szükség van. Fék javítás Kaposvár és környékén is lehetséges, hiszen cégünk ebben nyújt segítséget az Ön számára!

 

Mit érdemes tudni a fékekről?

 

A féktárcsákat és a betéteket általában különböző időközönként szükséges cserélni. Míg az első fék esetében 70-100 ezer kilométer ez a határ, addig a fékbetét esetében ez jóval alacsonyabb lesz. Utóbbit 30-50 ezer megtett kilométer után szükséges leváltani. A hátsó féktárcsa egy kicsit jobban bírja, típustól függően 60 és 160 ezer kilométert követően érdemes szakszervízbe vinni. Az ehhez tartozó betét pedig valószínűleg 30-80 ezer kilométeres távolságot követően kopik el annyira, hogy már veszélyessé válik. Ez a kopás maximum 2-3 milliméteres lehet, hiszen a túlszabályozott darab rossz hőelvezetéshez vezethet, így a tárcsa könnyen elreped, akár el is deformálódik. Nem érdemes tehát várni ezek cseréjével!

A fékrendszerhez tartozik továbbá a fékpofa, a fékmunkahenger, a fékcsövek, a féknyereg, a fékszervó, illetve a fékfolyadék, a fékpedál és még egyéb kiegészítők. Ne feledkezzünk meg továbbá a fékolajról sem, amelynek cseréje általában csekély összeg, ám a nem megfelelő folyadékkal súlyos baleseteket lehet okozni. Ezt általában kétévente szükséges megnézetni, illetve kicseréltetni. Ha mindez nem történik meg, akkor puha fékpedált észlelhetünk, amely a napi közlekedés során veszélyes lehet.

 

Mikor kell fékdobot javítani?

 

Ejtsünk szó a fékdobokról is, amiknek az élettartama még rendszeres karbantartás esetén is maximum 150 ezer kilométer. Az elkopott kiegészítő esetén nagyobb lesz a fékerő ingadozása, így még a műszaki vizsgán sem fog átmenni. Ebben az esetben ideje kicseréltetni a fékdobot, amelyet mi, a Borbély Garage csapata, szakértelemmel végzünk el az Ön számára. A 20 éves tapasztalattal rendelkező szakembereink már több száz elégedett ügyfelet tudhatnak maguk mögött.

 

Fékjavítás Kaposvár és környékén

 

Amennyiben az alábbi hibák egyikét tapasztalja, esetleg többet is észrevett a jármű vezetése során, forduljon hozzánk bizalommal!

  • A gépjármű túl nagy fékpedálútat hagy maga után.
  • Fékezésnél esetleges félrehúzást észlel.
  • Ha a megszokottnál jobban kezd el kopni a gépjármű abroncsa.
  • Rázó kormányt észlel a fékezések közben.
  • Amennyiben nagy sebességről történik a fékezés, morgó hangot hall a járművől.
  • A fékezéskor kormányzárás zavarja meg az irányítást.

Természetesen nemcsak személyautó esetén nyújtunk segítséget. Keressen minket szervizünkben, ha kisteherautójának fékjét kellene javítani, esetleg cserélni.

 

Mikorra várható, hogy elkészül a gépjármű?

 

Ezt előre sajnos nem tudjuk megmondani. Az időpontot a munkáink függvényében határozzuk meg az ügyfeleink számára.

 

Hol található a Borbély Garage szerviz?

 

A szervizünk Somogyjádon található, Kaposvártól körülbelül 10 kilométerre. Amennyiben az autóját szállítani szükséges, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot és mi megoldjuk ezt az Ön számára.

Elérhetőségeink:

Telefon: +36203360255

Email: borbelygaragekft@gmail.com

Cím: 7443 Somogyjád, Szabadság utca 22.

Nyitvatartás: Hétfőtől szombatig

Tetszett a cikk? Oszd meg!

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Szólj hozzá!